Kefírový koktail-zlaté kurkumové smothie

Posted In: Zdravá strava

300 ml kefíru
1pl. Medu alebo javorového sirupu
1malý banán
1x vanilkový struk
1/5 čajovej lyžičky kurkumy mletej
1/5 čajovej lyžičky škorice mletej

Všetko spolu vymixujeme.

Domácí kefír = dodává komplexné bielkoviny a plno prospešných bakterií. Obsahuje minimum laktózy, je ľahko stráviteľným a telu poskytuje vitamíny D, A, K2 a minerály, ako je vápník, horčík a fosfor.

Kurkuma = výborný antioxidant, silný protizápalový protivírusový , antibakteriálny prostriedok a dokonca potlačuje množenie rakovinotvorných buniek. Kurkuma je ľahko dostupné korenie , ktoré stojí za to zaradiť do jedálníčka.

Škorica = okrem krásneh vône prináša výrazný antioxidační, protizáPaľovým a antibakteriálný účinok .Chráni pred infekciami , pôsobí priaznivo pri zlom zložení tukov v tele, pri cukrovke aj vysokom krevnom tlaku. Pomáhá zahnať chute a vďaka prirodzene sladkej chuti „oslaďuje “ jedlá aj keď neobsahujú cukor.

Vanilka = a do tretice ďalší antioxidant, lieči opary, tlmí zápalové procesy v tele a priaznivo pôsobí aj pri depresiách. 

    Add Comment

    Kefírový koktail: Gália,uhorka škorica
    Vajíčkový puding bez výčitiek