Rybie karí s kokosovým mliekom a pšenom

Posted In: Zdravá strava

Ingrediencie:

  • 500 g filet bielej ryby
  • 2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1,5 ČL korenia garam masala
  • 1/2 ČL kurkumy
  • citrónová šťava z 1/2 citróna
  • chilli papričky (mleté alebo čerstvé podľa chuti),nemusí byť
  • soľ
  • 200 ml kokosového mlieka
  • kokosový olej
  • 100gr pšena

Postup:

Filety ryby servítkou utrieme od prebytočnej vody a votrieme do oboch strán. naše koreniny pripravené. Cibuľu nakrájame na plátky a opečieme na oleji dozlata. Pridáme kúsky korenenej ryby, opečieme z oboch strán 1 minútu, prilejeme kokosové mlieko a ešte 10-15 minút varíme. Ryba sa uvarí rýchlo, tak si odsledujte, aby sa zbytočne nerozvarila a veľmi nerozpadla. Dochutíme soľou a podľa chuti aj citrónovou šťavou. Podávame s uvareným pšenom v proven-sálskom korení.

    Add Comment

    Pečená ryba na masle s batátovými chipsami
    Vegánsky šmalec,alebo fazuľová nátierka s karamelizovanou cibuľkou a jabĺčkom